Fysias on asiantuntevaa fysioterapiapalvelua sekä PhysioPilates-ohjausta tuottava yritys.
Ydinosaamisalueita ovat äitiys- ja lantionpohjan fysioterapia sekä tuki- ja liikuntaelimistön
fysioterapia.

 

YHTEYSTIEDOT

Puh. 044 2450 512

E-mail: ftanniina.sivonen@gmail.com

Ultraäänikuvantaminen fysioterapiassa

Nopeasti kehittyvän terveysteknologian myötä myös ultraäänikuvauslaitteiden kehitys on ollut valtava. Tänä päivänä hyvätasoisen ultraäänilaitteen käyttäjiä eivät enää ole pelkästään sairaaloissa työskentelevät radiologit, vaan laitteet ovat tulleet myös muiden ammattiryhmien, kuten fysioterapeuttien ulottuville. Äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiassa käytän tutkimisen ja harjoittelun apuna ultraäänikuvantamista, jonka avulla pystymme arvioimaan vatsa- sekä lantionpohjan lihaksiston palautumista raskaudesta. Kuvantamisen avulla saamme myös tarkkaa tietoa siitä, kuinka lihaksisto käyttäytyy harjoittelun aikana.

Vaikka anatomisten yksityiskohtien paikantaminen ja toiminnallinen tutkiminen voi olla hyödyllistä, liittyy ultraäänikuvauksen yksi merkittävimmistä hyödyistä fysioterapeuteille kuitenkin kudosten terveydentilan arviointiin. Fysioterapeutti ei laadi diagnoosia, vaan alkututkimuksessa tärkeintä on löytää kytkös fysioterapeuttisen tutkimuksen tuomiin löydöksiin, tutustua ongelma-alueen yleisilmeeseen, nähdä ovatko rakenteet ehjät ja onko tilanne rauhallinen.

Ultraäänikuvantaminen on omassa työssäni, äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiassa, ennen kaikkea opetusväline, joka antaa yksilökohtaista tietoa rakenteiden anatomiasta ja toiminnasta. Tämä tieto avaa asiakkaalle hoidon- tai harjoittelun taustalla olevaa ajattelua.

 

Lähde:

Appelqvist, Seppo (2016) Sonografia.fi.