Fysias on asiantuntevaa fysioterapiapalvelua sekä PhysioPilates-ohjausta tuottava yritys.
Ydinosaamisalueita ovat äitiys- ja lantionpohjan fysioterapia sekä tuki- ja liikuntaelimistön
fysioterapia.

 

YHTEYSTIEDOT

Puh. 044 2450 512

E-mail: ftanniina.sivonen@gmail.com

Fysioterapiaa iän tuomiin haasteisiin

Lempeästi liikkeelle

Ikääntyessä keho muuttuu ja toimintakyky heikkenee. Lihasvoiman ja kunnon heikentyminen hidastavat käyntiä ja arjen askareita. Ikääntyminen tuo usein mukanaan myös erilaisia kiputiloja sekä suurten nivelten, kuten lonkka- ja polvinivelten ongelmia. Selkäkipujen tyypillisin aiheuttaja on selkäydinkanavan ahtauma, joka aiheutuu nikamatason rappeumamuutoksista. Vaiva aiheuttaa paikallisen selkäkivun lisäksi alaraajojen heikkoutta ja kiputiloja. Ikääntymisen mukanaan tuomiin haasteisiin kannattaa vastata fysioterapian keinoin. Autan sinua vastaanotollani terapeuttisen harjoittelun avulla sekä tarvittaessa pehmytkudos- ja nikamakäsittelyin.

Ikääntymisen myötä nivelkipujen tyypillisin aiheuttaja on nivelrikko, oli kyse alaraajojen isoista nivelistä tai esimerkiksi olkanivelestä. Nivelrikon tärkeimmät hoitolinjaukset ovat:

  • Liikkeessä pysyminen.
  • Tukilihaksiston vahvistaminen.
  • Turvotuksen hoito.

Autan sinua löytämään keinot kivuttomaan liikkumiseen

Ikääntyessä nivelet kuluvat. Nivelten kuluminen johtaa usein nivelkipuihin ja osalle ratkaisu kipuihin on tekonivel. Tekoniveloperaatiot ovat nykypäivänä yleisiä leikkaushoitoja. Ennakoivasta terapeuttisesta harjoittelusta on suuri hyöty leikkauksesta toipumisen kannalta. Operaation jälkeiseen fysioterapiaan ohjataan tyypillisesti jo sairaalan toimesta. Leikkauksen jälkeisellä harjoittelulla edistetään toipumista. Autan leikkauksen jälkeisen turvotuksen hoidossa mm. manuaalisin käsittelytekniikoin. Turvotuksen väheneminen helpottaa kipua. Hoitosukista on myös suuri apu nivelturvotuksen vähentämisessä leikkauksen jälkeen sekä nivelrikon hoidossa yleisesti, vaikkei leikkausta tarvittaisi. Turvotuksen hoidon lisäksi meidän tulisi varmistaa toimintakyvyn säilyminen aktiivisen liikeharjoittelun keinoin.

Ikääntyvillä naisilla sekä miehillä esiintyy erilaisia ja eri asteisia virtsanpidätykseen liittyviä ongelmia tai huolia. Ongelmia voidaan tehokkaasti hoitaa lantionpohjan fysioterapian keinoin. Älä jää ongelmien kanssa yksin. Lue lisää

Tutki hintoja ja varaa aika