Fysias on asiantuntevaa fysioterapiapalvelua j voimaharjoitteluvalmennusta tuottava yritys.
Ydinosaamisalueita ovat tuki- ja liikuntaelimistön
fysioterapia sekä äitiysfysioterapia.

 

YHTEYSTIEDOT

Puh. 044 2450 512

E-mail: ftanniina.sivonen@gmail.com

Nilkkavamma

Tyypillisimpiä nilkkavammoja ovat nivelsidevammat, nilkka nyrjähtää. Vamma voi olla hyvin lievä tai vakavampi. Pahimmillaan samalla voi tapahtua murtumia pohjeluussa, sääriluussa, luiden välisessä kalvorakenteessa tai jalkaterässä.

Nilkkavamman kuntoutus alkaa vamman laadun mukaan joko heti tai muutamien viikkojen kuluttua esim. kipsihoidon jälkeen. Kipsihoidonkin aikana muun kehon aktivointi on pelkästään hyödyksi.

Akuutin kudosten paranemisprosessin jälkeen, nilkka on usein jäykkä, turvotusta kertyy ja lihakset ovat heikentyneet koko alaraajassa.

Kuntoutuksen tavoitteena on saavuttaa

🔹Nilkkaniveliin normaali liikkuvuus

🔹Palauttaa koko alaraajaan riittävä voima

🔹Palauttaa kudosten kyky reagoida kaikkeen siihen kuormitukseen, mitä kuntoutujan elämä sisältää.

Vaikka kyseessä on alaraajan ääriosan nivelet, allekirjoittaneen kuntoutuksessa töihin pääsee jälleen koko keho. Nilkan toimintaan vaikuttaa koko alaraaja, alaraajaan toimintaan lantio jne.

Heti kun mahdollista siirrymme kuntoutuksessa toiminnallisiin harjoituksiin. Näin edistämme samalla kertaa liikkuvuutta, voimaa ja hallintaa.

Nivelsidevamman kuntoutus sisältää myös manuaalista hoitoa – hierontaa turvotuksiin ja mobilisaatiokäsittelyä nivelrakenteille. Hoito edistää nivelliikkuvuuksien palautumista yhdessä harjoittelun kanssa.

Instagram-tililläni @ftanniinasivonen muutama videovinkki nilkan kuntoutukseen…

Fysioterapiassa saat ohjausta kuinka kuntouttavassa harjoittelussa tulee edetä ja kuinka ohjelmoida harjoittelua!

✅Yhdellä jalalla seisonta ja ylävartalon liikkeet. Harjoite herättää keskivartalon, lantionalueen ja alaraajalihaksiston syvien kerrosten voimaa ja kykyä hallita asentoa.

✅Päkiälle nousu variaatiot – ilman tukea, tuen kanssa, kahdella tai yhdellä jalalla. Pohkeen ja säären lihasvoiman aktivointi on oleellista nilkkavamman kuntoutuksessa monesta syystä. Suoritusnopeutta kannattaa vaihdella, tarjota kudoksille vaihtelevaa ärsykettä.

✅Nilkan koukistus-ojennus karhunkäyntiasennossa. Tällä harjoitteella saavutat samoja hyötyjä kuin päkiöille nousussa pystyasennossa, mutta suljetummassa kuormitusketjussa saat koko kehon lihaksiston alaraajojen hermotuksen tueksi. Huomaat, että onpahan tehokasta!