Fysias on asiantuntevaa fysioterapiapalvelua sekä PhysioPilates-ohjausta tuottava yritys.
Ydinosaamisalueita ovat äitiys- ja lantionpohjan fysioterapia sekä tuki- ja liikuntaelimistön
fysioterapia.

 

YHTEYSTIEDOT

Puh. 044 2450 512

E-mail: ftanniina.sivonen@gmail.com

Äideille se, mikä äideille kuuluu

Moni odotusajan kiputila helpottuisi jos äiti pystyisi ylläpitämään lihasvoimaansa kokonaisvaltaisesti läpi raskauden. Synnytys on synnytystavasta riippumatta suuri ja voimallinen tapahtuma naisen keholle. Vahvasta kehosta on hyötyä vastatessamme haasteeseen.

Synnytyksen jälkeen keho muuttuu jälleen nopeasti. Kehon toiminnallisuuden palautuminen synnytyksen jälkeen sujuu helpommin, kun lihaksistosta on pidetty huolta jo raskausaikana. Jotta äidit uskaltavat kuormittaa kehoaan odotusaikana ja synnytyksen jälkeen, he tarvitsevat yksilöllistä ohjausta.

Olemme kaikki erilaisia jo fysiologisilta ominaisuuksiltamme, mieleltämme ja taustaltamme. Yhtä tapaa liikkua ja harjoitella, joka sopisi kaikille tietyssä vaiheessa raskautta tai palautumista, ei ole olemassa. Kuulen päivittäin vastaanotolla, kuinka äidit kokevat, että erityisesti synnytyksen jälkeen äidin kehoon liittyviin haasteisiin tai pohdintoihin ei saa riittävästi ohjausta ja tukea.

Toivottavasti joku päivä tämä tärkeä asia huomioidaan neuvolajärjestelmässämme ja jokainen äiti saisi tietoa ja ohjausta jo raskausaikana ja aivan viimeistään synnytyksen jälkeen. Tällä olisi ajan myötä myös positiivisia kansanterveydellistä vaikutuksia.

Ohjauksen saannin ei pitäisi olla siitä kiinni tiedostaako äiti ohjauksen tarvetta, osaako hakea apua itsenäisesti tai onko taloudellisesti mahdollista ostaa palvelua yksityissektorilta. Tässä meille ammattilaisille pähkinä purtavaksi, kuinka saisimme tulevaisuudessa meille äideille ansaitsemamme palvelut💪❤️