Fysias on asiantuntevaa fysioterapiapalvelua sekä PhysioPilates-ohjausta tuottava yritys.
Ydinosaamisalueita ovat äitiys- ja lantionpohjan fysioterapia sekä tuki- ja liikuntaelimistön
fysioterapia.

 

YHTEYSTIEDOT

Puh. 044 2450 512

E-mail: ftanniina.sivonen@gmail.com

”En tunnista lantionpohjanlihaksia, onko jokin vialla?”

Olemme ainutlaatuisia. Kehotuntemus ja kehotietoisuus on jokaisella omanlainen. Voimme tutustua kehoomme eri tavoin. Usein opimme ja teemme oivalluksia. Ei kuitenkaan ole harvinaista, että asiakkaan on haastava saada tietoisesti yhteyttä lantionpohjanlihaksiin.

Tarkoittaako tämä, että lihaksisto ei toimi tai olemme jollain tapaa viallisia? Pääsääntöisesti ei todellakaan tarkoita. Synnytyksiin liittyvät kudosvauriot on toki huomioitava johtopäätöksiä tehdessä.

Omaan kehoon tutustuminen on monella tapaa hyödyllistä. Odotusaikana ohjaan äideille tietoista lantionpohjan jännitystä ja rentouttamista juurikin tästä lähtökohdasta. Synnytyksen jälkeen ensimmäisten päivien ja viikkojen aikana lihaksiston herättely, myös eriytetysti, on hyödyllistä jos yhteys löytyy.

Lantionpohjan lihasten voimaa ja toimintakykyä on onneksi mahdollista harjoittaa myös muilla tavoin ja suosin terapiassani suurimmaksi osaksi muita keinoja. Kehossamme yksikään lihasryhmä ei toimi ilman yhteyttä ympäröiviin kudoksiin jollain tapaa. Lantionpohjan rakenteet tarvitsevat kavereita ja hyvät olosuhteet, jotta toimintakyky säilyy.

Ei siis ole syytä vaipua epätoivoon, vaikka lantionpohjanlihakset eivät tottele sytytyskäskyä. Äitiysfysioterapian ammattilainen osaa varmasti auttaa sinua❤