Fysias on asiantuntevaa fysioterapiapalvelua j voimaharjoitteluvalmennusta tuottava yritys.
Ydinosaamisalueita ovat tuki- ja liikuntaelimistön
fysioterapia sekä äitiysfysioterapia.

 

YHTEYSTIEDOT

Puh. 044 2450 512

E-mail: ftanniina.sivonen@gmail.com

Hartia- ja niskakivut

Hartiakivun ja jännityspäänsäryn taustalta löytyy usein mm. näyttöpäätetyö, työskentely kädet koholla, innokas käsityöharrastus tai ihan vain ajanvietto puhelimen äärellä.

Meillä on usein tunne, että hartiat viihtyvät korvissa ja lihakset menevät jumiin. Tilanne on kuitenkin pääosin hieman toisenlainen. Lavat ja olkapäät viihtyvät yleensä enemmän hieman eteen ja alaskiertyneenä, jolloin meille syntyy juminen tunne lihasten ollessa staattisesti venyttyneenä. Eli jännittynyt tämä tilanne kuitenkin on ja tarvitsee liikettä helpottuakseen.

Saat ison avun hartiajumiin pistäessäsi lavat liikkeelle. Samalla herättelet lapoja tukevia lihaksia ja lavat viihtyvät helpommin siellä missä niiden on paras olla, ei korvissa, ei alhaalla, vaan välimaastossa.

Tästä kaikesta hyötyy myös kaularanka ja niskan seutu – kaularanka pääsee linjautumaan normaalisti. Venyttyneet ja kireät lihakset ylläpitävät herkästi kaularangan ojentunutta, päätä eteenpäin työntävää asentoa. Ja voi korostaa (ei aiheuttaa) niin sanottua ”emännän kyhmyä” eli kaula- ja rintarangan nikamien ylimenoaluetta, johon herkästi kertyy myös rasvakudosta.

Kurkkaa instagramista @ftanniinasivonen vinkkivideot hartioiden hyvinvoinnin tueksi…

✅ Kohota lapoja ja hartioita ylös ja anna laskeutua alas. Kokeile tätä eri asennoissa – istuen, polviseisonnassa, seisten…

✅ Pidä rintakehä paikallaan ja anna lavan liukua rintakehällä eteen ja tuo se kuminauhavastuksella takaisin paikalleen, vältä ajatusta, että vetäisit lapaa kohti selkärankaa.

✅ Kuminauhavastuksella lapojen ja hartioiden pyörittelyt molempiin suuntiin.

✅ Pystypunnerrus kuminauhavastuksella. Keskity työnnön aikana lapojen ylösliukuvaan liikkeeseen.

Post a Comment