Fysias on asiantuntevaa fysioterapiapalvelua j voimaharjoitteluvalmennusta tuottava yritys.
Ydinosaamisalueita ovat tuki- ja liikuntaelimistön
fysioterapia sekä äitiysfysioterapia.

 

YHTEYSTIEDOT

Puh. 044 2450 512

E-mail: ftanniina.sivonen@gmail.com

Selkäkipu

Selkäkivulle on monia altistavia tekijöitä❗️Selkä voi kipeytyä myös pitkästä paikallaan olosta.

Kipu voi olla lievää väsymisen tunnetta, voimakasta liikkumista estävää kipua ja kaikkea siltä väliltä. Myös jalassa tuntuva epämääräinen kipu ja voimattomuus voi olla selästä lähtöisin.

Kovastakin kivusta huolimatta, selkäkipu on harvoin vakavaa. Meidän ammattilaisten tehtävä on selvittää, milloin lisätutkimuksia tarvitaan ja jatkohoitoon ohjataan.

Kun asiakas saapuu selkäkivun vuoksi vastaanotolle tulee kartoittaa monia asioita jo keskustelun avulla❗️Akuutissa kiputilanteessa arvioin mahdollistuvat liikesuunnat, mahdolliset lihaskireydet ja alamme etsiä tapoja aktivoida keskivartalon ja lantionalueen lihaksia kivuttomasti, jotta niin sanuttu selän hälytystila saataisiin väistymään. Kuulostaa suoraviivaiselta, mutta vaatii pohdintaa ja kokeilemista.

Kun akuutti kiputila hellittää, varsinainen fysioterapia alkaa❗️

On tavallista, että selkäkipua esiintyy säännöllisesti – vaihtelevin tavoin. Siksi pyrimme pääsemään vaivan juurille ja alamme tutkailla kehon toimintaa eri tilanteissa. Millä alueella tarvitaan vahvistusta, millä rentoutusta ja millä hallintaa. Usein samoilla alueilla voidaan tarvita tätä kaikkea. Jälleen kerran koko keho pääsee töihin.

Instagramin puolella @ftanniinasivonen videoita muutamista harjoituksista selän hyvinvoinnin tueksi…

✅Skaalattu maastaveto jumppakepin, kahvakuulan tai tangon kanssa. Liikerata hieman lyhyempi kuin perinteisessä maastavedossa. Kutsun tätä elämän liikkeeksi! Aktivoi tärkeitä lihaksia, pakaran alaosia, takareisiä (usein jumissa), leveitä selkälihaksia ja keskivartalon syvää tukea.

✅Ylävartalon nosto yhdistettynä suorin käsin eteenpäin työntöön. Hae kehoon pituutta, älä rutista. Aktivoi vatsaa ylävartalon tuella hyvin tehokkaasti syvältä pintakerroksiin.

✅Lantionnosto jalat hieman lantiota leveämmällä ja kantapäät melko lähellä pakaraa. Hae tuntuma pakaroihin, vältä selän taipumista kaarella ja rinnan viemistä rottingille. Liike lonkkanivelistä. Kokeile liikettä myös jumppapallon kanssa – pakaroita polttelee🔥

✅Hallintaa keskivartalolle ja lantiolle ➡️ toispolvi seisonnassa työntö eteen ja kierto.

Post a Comment