Fysias on asiantuntevaa fysioterapiapalvelua sekä PhysioPilates-ohjausta tuottava yritys.
Ydinosaamisalueita ovat äitiys- ja lantionpohjan fysioterapia sekä tuki- ja liikuntaelimistön
fysioterapia.

 

YHTEYSTIEDOT

Puh. 044 2450 512

E-mail: ftanniina.sivonen@gmail.com

Voimaharjoittelun hyödyt odotusaikana

Lihasvoimaharjoittelu raskausaikana on monella tapaa hyödyllistä. Kehon painopisteen muuttuessa on erityisen tärkeää pitää yllä lihasvoimaa keskivartalossa ja lantion alueella. Lihasvoiman pysyessä yllä tasapainonhallinta raskauden loppua kohden on helpompaa, keho kuormittuu arjen askareissa mahdollisimman tasaisesti ja kolotukset, kuten esimerkiksi selän väsyminen ja liitoskivut helpottuvat.

Kyllä, vatsalihaksetkin saavat olla töissä muiden lihasryhmien kanssa yhteistyössä. Huolehtimalla keskivartalon ja lantion alueen lihasvoimasta huolehdimme samalla myös lantionpohjan lihaksiston hyvinvoinnista, niin aktiivisuudesta kuin rentoutumiskyvystäkin sekä yhteistoiminnasta muun kehon kanssa liikkeessä ja kuormitustilanteissa. Harjoittelu virkistää myös mieltä ja väsymys helpottaa.

Odotusaikaan voi kuitenkin liittyä monenlaisia haasteita, jotka vaikuttavat äidin yleisvointiin ja jaksamiseen, jolloin liikunnan aloittaminen tai jatkaminen voi tuntua haastavalta. Kun tarvitset neuvoja odotusajan liikuntaan, äitiysfysioterapeutti on apunasi?

Raskausajan voima-pienryhmäkurssilla opit kuinka voit ylläpitää lihasvoimaasi raskausaikana ja näin valmistaa kehoasi tulevaan synnytykseen sekä hoitaa raskauden mahdollisesti mukanaan tuomia kipuja liikunnan avulla. Olet tervetullut kurssille missä tahansa raskauden vaiheessa. Aiempaa kokemusta voimaharjoittelusta ei tarvitse olla. Kurssi sisältää lihasvoimaharjoittelua turvallisesti äitiysfysioterapeutin ohjaamana neljän äidin pienryhmässä. Harjoittelemme pääosin kiertoharjoittelutyyppisesti.

Tapaamme kurssin aikana kuuden harjoituskerran ajan. Harjoituskerran pituus on 60 minuuttia. Pienryhmässä minulla on ohjaajanasi mahdollisuus huomioida harjoitteluasi yksilöllisesti ja pääset jakamaan kokemuksiasi tärkeästä matkastasi äitien kesken. Tavoitteenani on, että pystyt hyödyntämään oppimaasi kurssin jälkeen aina raskauden viime metreille saakka.

Jos sinulla on ilmennyt ennen raskautta tai raskauden aikana runsasta virtsankarkailua, haasteita hahmottaa keskivartalon lihaksiston toimintaa tai voimakkaita kiputiloja, suosittelen lämpimästi vastaanottokäyntiä (raskausajan fysioterapia 60min) ennen kurssia tai kurssin aikana. Näin saat myös aivan henkilökohtaista ohjausta kehosi toiminnan hahmottamiseen ja harjoitetekniikoihin.