Fysias on asiantuntevaa fysioterapiapalvelua sekä PhysioPilates-ohjausta tuottava yritys.
Ydinosaamisalueita ovat äitiys- ja lantionpohjan fysioterapia sekä tuki- ja liikuntaelimistön
fysioterapia.

 

YHTEYSTIEDOT

Puh. 044 2450 512

E-mail: ftanniina.sivonen@gmail.com

Äitiysfysioterapia 2020-luvulla


Huomasin jo erikoistuvana äitiysfysioterapeuttina työskennellessäni, ettei erkaumasta puhuminen tuntunut luontevalta ja huomasin yhä useammin, ettei virtsankarkailukaan aina helpottunut sitkeimmälläkään lantionpohjan treenillä. Jo tällöin alkoi hahmottumaan, että äitien kuntoutuksessa on kyse hyvin paljon laajemmasta kokonaisuudesta kuin suorien vatsalihasten välinen etäisyys (erkauma) tai lantionpohjan lihasten voimantuotto.
Nyt olemme alallamme tilanteessa, jossa koulutus on päivittynyt laajalti tuoreimpaan tutkimustietoon perustuen ja upeita ammattilaisia äitien tueksi löytyy läpi Suomen. Pääset tutustumaan meihin osoitteessa aitiysfysioterapia.fi.


Äitiysfysioterapia tänä päivänä on hyvin kokonaisvaltaisesti äidin kehoon ja mieleen tutustumista, ei ainoastaan suorien vatsalihasten välisen jännesauman tai lantionpohjan lihasvoiman mittarointia. Ei ole olemassa tiettyä reseptiä, jolla virtsankarkailu tai selkäkipu saadaan hallintaan. Jokaisen äidin keho ja kokemus on omanlainen. Suorien vatsalihasten välinen jännesaumakin tarvitsee kuormitusta vahvistuakseen samoin kuin kaikki muutkin vatsanalueen pehmytkudokset, jotka raskausaikana venyttyvät vauvan kasvaessa. Niin kutsuttu vatsalihasten erkauma on luonnollinen ilmiö jokaiselle äidille raskauden viimeisen kolmanneksen aikana.


Jotta valmistamme kehomme kestämään monenmoisia arjen tilanteita, naurun pyrskähdyksiä ja yskänpuuskia, tavoitteellisesta liikunnasta ja urheilusta puhumattakaan, tarvitsemme avuksi lihasvoimaa ja monipuolista kuormitusta keholle. Myös muualle kuin lantionpohjaan ja vatsalihaksetkin innostuvat toimimaan pidemmän loman jälkeen parhaiten muiden lihasryhmien kanssa yhteistyössä.


Päivittäin vastaanotollani rohkaisen äitejä liikkumaan ja luottamaan jälleen omaan kehoon. Tekemisen kautta epävarmuudet ja pelot hälvenevät mitä oman kehon pystyvyyteen on liittynyt. Kun tavoitteena on vahvistaa keskivartaloa raskauden ja synnytyksen jälkeen tai helpottaa erilaisia oireita, tarvitsemme koko kehomme ja mielemme mukaan talkoisiin, eikä kyseessä läheskään aina ole valtavan suuri työmaa. Sekin on hyvä muistaa, että mitään peruuttamatonta ei tapahdu, mikäli voimavarat eivät vauvavuoden aikana tähän kaikkeen vielä riitä. Koskaan ei ole liian myöhäistä.

Käy tutustumassa kevään 2022 pienryhmäkursseihini osoitteesta https://anniinasivonen.fi/palvelut-aitiysliikunta.