Fysias on asiantuntevaa fysioterapiapalvelua sekä PhysioPilates-ohjausta tuottava yritys.
Ydinosaamisalueita ovat äitiys- ja lantionpohjan fysioterapia sekä tuki- ja liikuntaelimistön
fysioterapia.

 

YHTEYSTIEDOT

Puh. 044 2450 512

E-mail: ftanniina.sivonen@gmail.com

Äitiysliikunta

Tule liikkumaan ryhmässä odotusaikana ja synnytyksen jälkeen

Kaudella 2022 – 2023 ohjelmistossa ovat seuraavat pienryhmäkurssit: Raskausajan voimaharjoittelu, Palaudu raskaudesta ja synnytyksestä sekä Palaudu raskaudesta ja synnytyksestä jatkotreenit.

Luota kehoosi

Pienryhmätreenit koostuvat koko kehon lihaksistoon kohdistuvasta voimaharjoittelusta. Haluan tarjota äideille tehokkaita harjoituskokonaisuuksia ja erityisesti luoda luottamusta omaan kehoon. Käytämme tunneilla vastuksina omaa kehoa, käsipainoja, levytankoa, kahvakuulia, taljoja ja vastusnauhoja. Palaudu raskaudesta ja synnytyksestä-ryhmissä vauvat osallistuvat usein harjoitteluun tuoden äidille kikattavan vastuksen liikkeisiin. Ohjaan kursseilla myös PhysioPilates harjoitteita. Harjoittelemme pääasiassa kiertoharjoittelutyyppisesti.

Raskausajan voimaharjoittelu pienryhmä

Huhtikuun 2023 aloitus – 1 paikka jäljellä

Tällä kurssilla opit kuinka voit ylläpitää lihasvoimaasi raskausaikana ja näin valmistaa kehoasi tulevaan synnytykseen sekä hoitaa raskauden mahdollisesti mukanaan tuomia kipuja liikunnan avulla. Kun pidämme kokonaisvaltaisesti yllä lihasvoimaa myös raskauden aikana, kehon on helpompi palautua raskaudesta ja synnytyksestä. Hoitotyön tutkimussäätiön odotusajan liikuntasuosituksiin pääset tutustumaan osoitteessa https://www.hotus.fi/wp-content/uploads/2022/09/hoitosuositus-raskaus-liikunta.pdf

Olet tervetullut kurssille missä tahansa raskauden vaiheessa. Aiempaa kokemusta voimaharjoittelusta ei tarvitse olla. Kurssi sisältää lihasvoimaharjoittelua turvallisesti äitiysfysioterapeutin ohjaamana neljän äidin pienryhmässä. Harjoittelemme pääosin kiertoharjoittelutyyppisesti.

Tapaamme kurssin aikana kuuden harjoituskerran ajan. Harjoituskerran pituus on 60 minuuttia. Pienryhmässä minulla on ohjaajanasi mahdollisuus huomioida harjoitteluasi yksilöllisesti ja pääset jakamaan kokemuksiasi tärkeästä matkastasi äitien kesken. Tavoitteenani on, että pystyt hyödyntämään oppimaasi kurssin jälkeen aina raskauden viime metreille saakka.

Jos sinulla on ilmennyt ennen raskautta tai raskauden aikana runsasta virtsankarkailua, haasteita hahmottaa keskivartalon lihaksiston toimintaa tai voimakkaita kiputiloja, suosittelen lämpimästi vastaanottokäyntiä (raskausajan fysioterapia 60min) ennen kurssia tai kurssin aikana. Näin saat myös aivan henkilökohtaista ohjausta kehosi toiminnan hahmottamiseen ja harjoitetekniikoihin.

Lue lisää odotusajan voimaharjoittelun hyödyistä blogista https://anniinasivonen.fi/2022/08/25/voimaharjoittelun-hyodyt-odotusaikana/

Paikka: Fysias, Järnefeltinkatu 11 Järvenpää

Päivä ja kello: Keskiviikkoisin klo 17.30

Maaliskuun aloitus   1.3 – 5.4.2023

Huhtikuun aloitus  26.4 – 31.5.2023

Harjoituskerran kesto: 60min

Kurssimaksu: 150,00 € (6 harjoituskertaa neljän äidin pienryhmässä)

Ilmoittautuminen: maaliskuun aloitus 22.2.2023 mennessä ja huhtikuun aloitus 19.4 mennessä sähköpostitse osoitteeseen ftanniinasivonen@gmail.com  (postiin kurssin nimi, osallistujan etu- ja sukunimi sekä puhelinnumero).

Maksuvälineiksi pienryhmäkursseille käyvät liikunta- ja virike-edut seuraavilta toimijoilta: Smartum, Edenred, ePassi ja Eazybreak.

Kurssilaisten kokemuksia

Harjoittelu on vaikuttanut positiivisesti vointiini raskauden aikana ja on myös vienyt kipuja sekä väsymystä pois. Turhaan pelkäsin raskausajan liikuntaa aiemmin. Harjoittelun myötä olen oivaltanut, että raskaana voi liikkua turvallisesti ja se todella auttaa kroppaa sekä mieltä voimaan hyvin! Suosittelen! Olen muille raskaana oleville tästä puhunut ja monet sanovat, että eivät jaksa eivätkä uskalla liikkua raskauden aikana. Monet myös sanovat että liitoskivut ja selän kipu estää heitä liikkumasta. Itsellä oli myös edellisessä raskaudessa näitä vaivoja mitä ei ole nyt ilmennyt kun olen tehnyt lihasvoimaharjoitteita ja käynyt pilateksessa. Parin viikon tauon jouduin pitämään sairastellessa ja lapsen sairastaessa ja heti oli selkä todella kipeä. Sitkeässä on kyllä tämä usko että raskaana ei kannata/uskalla liikkua.
-Marianne
Raskausajan voima ja liikkuvuus on erinomainen kurssi! Anniina on kannustava ja asiantunteva vetäjä. Pystyin huoletta keskittymään liikkumiseen, kun liikkeet oli räätälöity juuri omaan raskauteen sopivaksi. Sain itsevarmuutta käyttää kroppaani ja hyviä täsmävinkkejä, joista on ollut hyötyä myös loppuraskautta ajatellen. Kurssi sopii hyvin kaikentasoisille liikkujille, joten en voi muuta kuin lämpimästi suositella.
-Maija
Raskausajan voima ja liikkuvuus -kurssi antoi rohkeutta raskausajan liikkumiseen, sillä itselle oli ainakin epävarmaa, millaiset liikkeet ovat sallittuja. Kokeneen fysioterapeutin ohjauksessa tuli luottavainen olo liikkumisen suhteen. Anniinalla oli myös pienen ryhmäkoon ansioista mahdollisuus keskittyä ohjaamaan jokaista yksilöllisesti. Hän neuvoi myös korvaavat liikkeet, jos jokin liike ei sopinut itselle esim. kipujen vuoksi. Suosittelen Anniinan kursseja lämpimästi.
-Sanna

Palaudu raskaudesta ja synnytyksestä pienryhmä

Toukokuun 2023 aloitus – TÄYNNÄ, ilmoittaudu varalle

Palaudu raskaudesta ja synnytyksestä – pienryhmäkurssille ovat tervetulleita vastikään äidiksi tulleet synnytystavasta riippumatta sekä alle 6kk ikäiset vauvat. Kurssin tavoitteena on löytää yhteys ja voima keskivartaloon sekä lantion alueen lihaksistoon koko kehon lihaksiston hyvinvointi huomioiden. Opit kurssilla, kuinka vatsaontelon paineensäätely vaikuttaa lantionpohjan kannatukseen sekä keskivartalon lihaksiston voimantuottoon. Lihasvoimaharjoittelun tukena tunteihimme sisältyy myös lempeää liikkuvuusharjoittelua. Tärkeintä on, että saat luottamusta ja rohkeutta käyttää jälleen kehoasi monipuolisesti. Kurssin jälkeen olet valmiimpi palaamaan sinulle tärkeiden liikuntaharrastusten tai lajien pariin. Harjoittelemme pääosin kiertoharjoittelutyyppisesti.

Kurssi toteutuu neljän äidin pienryhmässä ja sisältää kuusi harjoituskertaa. Harjoituskerran pituus on 45 minuuttia. Pienryhmässä minulla on ohjaajanasi mahdollisuus huomioida harjoitteluasi yksilöllisesti ja pääset jakamaan kokemuksiasi vauva-ajasta äitien kesken. Jos synnytyksestäsi on kulunut alle kaksi kuukautta, sinulla on ilmennyt runsasta virtsan-/ulosteenkarkailua tai paineentunnetta emättimen alueella, suosittelen lämpimästi äitiysfysioterapian ensikäyntiä ennen kurssille osallistumista. Ota rohkeasti yhteyttä jos sinulla herää kysyttävää kurssiin liittyen!

Opetuspaikka: Fysias, Järnefeltinkatu 11 Järvenpää

Päivä ja kello: Keskiviikkoisin

Helmikuun aloitus  1.2 – 8.3.2023 keskiviikkoisin klo 10.30

Toukokuun aloitus  10.5 – 14.6.2023 keskiviikkoisin klo 10.30

Harjoituskerran kesto: 45min

Kurssimaksu: 150,00 € (6 harjoituskertaa neljän äidin pienryhmässä)

Ilmoittautuminen: helmikuun aloitukseen 25.1.2023 ja toukokuun aloitukseen 3.5.2023 mennessä sähköpostitse osoitteeseen ftanniinasivonen@gmail.com  (postiin kurssin nimi, osallistujan etu- ja sukunimi sekä puhelinnumero).

Maksuvälineiksi pienryhmäkursseille käyvät liikunta- ja virike-edut seuraavilta toimijoilta: Smartum, Edenred, ePassi ja Eazybreak.

Kurssilaisten kokemuksia

Palaudu raskaudesta kurssi antoi mahdollisuuden vauvan kanssa yhdessä jumppaamiseen ammattilaisen hyvässä ohjeistuksessa. Kurssilla vallitsi iloinen ja tsemppaava ilmapiiri, missä kaikki olivat samassa elämäntilanteessa, eli mitään ulkoisia paineita ei ollut. Kauan kadoksissa olleet lihakset löytyivät ja tällä pohjalla ja näillä saaduilla opeilla, on hyvä jatkaa itsenäisemmin urheilun pariin. Kiitos vielä mahtavasta kurssista! Suosittelen 6/5.
-Laura ja vauva 6kk

Anniinan synnytyksen jälkeinen pienryhmä oli ihan mahtava. Kuntopiirityyppinen liikkuminen oli kannustavaa ja liikkeet olivat sopivan haastavia ja tahti sopiva. Ryhmässä oli hyvä henki ja Anniinan innostus tarttui myös kaikkiin äiteihin. Anniinan ammattitaito näkyi niin liikesarjojen suunnittelussa kuin tunnilla liikkeitä ohjatessa. Jos vielä kolmannen lapsen saan, niin menen ehdottomasti uudelleen jo raskauden aikana sekä synnytyksen jälkeen.

-Sirja ja vauva 6kk

Kiitos kurssista, se oli todella tehokas ja monipuolinen kokonaisuus. Tilat ovat oikein hyvät ja vauvatkin mahtuivat mukavasti olemaan mukana joko liikkeissä tai leikkimässä. Ohjaus antoi varmuutta liikkeiden oikeanlaiseen tekemiseen ja sai huomion kiinnittymään oikeiden lihasten ja tuen aktivoimiseen, se oli tosi hyvä! Pienryhmässä yhteishenki oli mahtava ja odotin aina innolla tuntia!
-Tuuli ja vauva 6kk

Palaudu raskaudesta ja synnytyksestä jatkotreenit

Maaliskuun 2023 aloitus – TÄYNNÄ

Saitko Palaudu raskaudesta ja synnytyksestä-kurssilta kipinän treenaamiseen, mutta koet, että ohjattuja treenejä olisi kiva vielä jatkaa. Tällä kurssilla jatkamme harjoittelua nousujohteisella ajatuksella. Vauvat ja taaperot ovat tervetulleita treeneihin mukaan tai voit saapua myös ilman lasta. Kurssi sisältää koko kehoon kohdistuvaa toiminnallista lihasvoimaharjoittelua ottaen huomioon erilaiset palautumisen vaiheet raskaudesta ja synnytyksestä. Ohjaan ja kannustan sinua haastamaan itseäsi kurssin edetessä.

Treenit toteutuvat pääosin kiertoharjoitteluna. Kurssi toteutuu neljän äidin pienryhmässä ja sisältää kahdeksan harjoituskertaa. Harjoituskerran kesto on 50 minuuttia.

 

Paikka: Fysias, Järnefeltinkatu 11 Järvenpää

Päivä ja kello: Keskiviikkoisin klo 12.30

Tammikuun aloitus  18.1 – 8.3.2023

Maaliskuun aloitus 39.3. – 17.5.2023

Harjoituskerran kesto: 50min

Kurssimaksu: 160,00 € (8 harjoituskertaa neljän äidin pienryhmässä)

Ilmoittautuminen: 13.1.2023 mennessä sähköpostitse osoitteeseen ftanniinasivonen@gmail.com  (postiin kurssin nimi, osallistujan etu- ja sukunimi sekä puhelinnumero).

Maksuvälineiksi pienryhmäkursseille käyvät liikunta- ja virike-edut seuraavilta toimijoilta: Smartum, Edenred, ePassi ja Eazybreak.

Haluatko tietää lisää ryhmistä?