Fysias on asiantuntevaa fysioterapiapalvelua sekä PhysioPilates-ohjausta tuottava yritys.
Ydinosaamisalueita ovat äitiys- ja lantionpohjan fysioterapia sekä tuki- ja liikuntaelimistön
fysioterapia.

 

YHTEYSTIEDOT

Puh. 044 2450 512

E-mail: ftanniina.sivonen@gmail.com

Äitiysliikunta

Tule liikkumaan ryhmässä raskausaikana ja synnytyksen jälkeen

Ohjaan äitiysliikuntaryhmiä toimitilassani Järvenpään keskustassa sekä Järvenpään opistolla. Meneillään olevalla kaudella 2021-2022 ohjelmistossa on Raskausajan voima ja liikkuvuus-kurssi sekä Palaudu raskaudesta ja synnytyksestä-kurssi.

Voimaa ja liikkuvuutta äideille

Harjoitamme ryhmissä monipuolisesti lihasvoimaa koko keholle. Haluan tarjota äideille tehokkaita treenejä ja erityisesti luottamusta omaan kehoon. Käytämme tunneilla vastuksina omaa kehoa, käsipainoja, levytankoa, kahvakuulia ja vastusnauhoja. Palaudu raskaudesta ja synnytyksestä-ryhmissä vauvat osallistuvat usein harjoitteluun tuoden äidille kikattavan vastuksen liikkeisiin. Ohjaan kursseilla myös PhysioPilates harjoitteita.

UUTTA KEVÄÄLLÄ 2022!

Raskausajan voima ja liikkuvuus pienryhmä

TÄYNNÄ ilmoittaudu varalle

Olet tervetullut kurssille missä tahansa raskauden vaiheessa. Kurssi sisältää lihasvoima- ja liikkuvuusharjoittelua turvallisesti äitiysfysioterapeutin ohjaamana neljän äidin pienryhmässä. Kurssi sisältää kuusi harjoituskertaa. Opit kurssilla kuinka voit ylläpitää lihasvoimaasi raskausaikana, valmistaa kehoasi tulevaan synnytykseen sekä hoitaa raskauden mahdollisesti mukanaan tuomia kipuja liikunnan avulla. Pienryhmässä minulla on ohjaajanasi mahdollisuus huomioida harjoitteluasi yksilöllisesti ja pääset jakamaan kokemuksiasi tärkeästä matkastasi äitien kesken. Tavoitteenani on, että pystyt hyödyntämään oppimaasi kurssin jälkeen aina raskauden viime metreille saakka.

Paikka: Fysias, Järnefeltinkatu 11 Järvenpää

Päivä ja kello: Keskiviikkoisin klo 17,   2.2 – 9.3.2022

Harjoituskerran kesto: 60min

Kurssimaksu: 130,00 € (6 harjoituskertaa neljän äidin pienryhmässä)

Ilmoittautuminen: 24.1.2022 mennessä sähköpostitse osoitteeseen ftanniinasivonen@gmail.com

Maksuvälineiksi pienryhmäkursseille käyvät liikunta- ja virike-edut seuraavilta toimijoilta: Smartum, Edenred, ePassi ja Eazybreak.

Kurssilaisten kokemuksia

Harjoittelu on vaikuttanut positiivisesti vointiini raskauden aikana ja on myös vienyt kipuja sekä väsymystä pois. Turhaan pelkäsin raskausajan liikuntaa aiemmin. Harjoittelun myötä olen oivaltanut, että raskaana voi liikkua turvallisesti ja se todella auttaa kroppaa sekä mieltä voimaan hyvin! Suosittelen! Olen muille raskaana oleville tästä puhunut ja monet sanovat, että eivät jaksa eivätkä uskalla liikkua raskauden aikana. Monet myös sanovat että liitoskivut ja selän kipu estää heitä liikkumasta. Itsellä oli myös edellisessä raskaudessa näitä vaivoja mitä ei ole nyt ilmennyt kun olen tehnyt lihasvoimaharjoitteita ja käynyt pilateksessa. Parin viikon tauon jouduin pitämään sairastellessa ja lapsen sairastaessa ja heti oli selkä todella kipeä. Sitkeässä on kyllä tämä usko että raskaana ei kannata/uskalla liikkua.
-Marianne
Raskausajan voima ja liikkuvuus on erinomainen kurssi! Anniina on kannustava ja asiantunteva vetäjä. Pystyin huoletta keskittymään liikkumiseen, kun liikkeet oli räätälöity juuri omaan raskauteen sopivaksi. Sain itsevarmuutta käyttää kroppaani ja hyviä täsmävinkkejä, joista on ollut hyötyä myös loppuraskautta ajatellen. Kurssi sopii hyvin kaikentasoisille liikkujille, joten en voi muuta kuin lämpimästi suositella.
-Maija
Raskausajan voima ja liikkuvuus -kurssi antoi rohkeutta raskausajan liikkumiseen, sillä itselle oli ainakin epävarmaa, millaiset liikkeet ovat sallittuja. Kokeneen fysioterapeutin ohjauksessa tuli luottavainen olo liikkumisen suhteen. Anniinalla oli myös pienen ryhmäkoon ansioista mahdollisuus keskittyä ohjaamaan jokaista yksilöllisesti. Hän neuvoi myös korvaavat liikkeet, jos jokin liike ei sopinut itselle esim. kipujen vuoksi. Suosittelen Anniinan kursseja lämpimästi.
-Sanna

Palaudu raskaudesta ja synnytyksestä pienryhmä TÄYNNÄ

Palaudu raskaudesta ja synnytyksestä – pienryhmäkurssille ovat tervetulleita vastikään äidiksi tulleet synnytystavasta riippumatta sekä alle 6kk ikäiset vauvat. Kurssin tavoitteena on löytää yhteys ja voima keskivartaloon sekä lantion alueen lihaksistoon koko kehon lihaksiston hyvinvointi huomioiden. Opit kurssilla, kuinka vatsaontelon paineensäätely vaikuttaa lantionpohjan kannatukseen sekä keskivartalon lihaksiston voimantuottoon. Lihasvoimaharjoittelun tukena tunteihimme sisältyy myös lempeää liikkuvuusharjoittelua. Tärkeintä on, että saat luottamusta ja rohkeutta käyttää jälleen kehoasi monipuolisesti. Kurssin jälkeen olet valmiimpi palaamaan sinulle tärkeiden liikuntaharrastusten tai lajien pariin.

Kurssi toteutuu neljän äidin pienryhmässä ja sisältää kuusi harjoituskertaa. Pienryhmässä minulla on ohjaajanasi mahdollisuus huomioida harjoitteluasi yksilöllisesti ja pääset jakamaan kokemuksiasi vauva-ajasta äitien kesken. Jos synnytyksestäsi on kulunut alle kaksi kuukautta suosittelen lämpimästi äitiysfysioterapian ensikäyntiä ennen kurssille osallistumista. Ota rohkeasti yhteyttä jos sinulla herää kysyttävää kurssiin liittyen!

Opetuspaikka: Fysias, Järnefeltinkatu 11 Järvenpää

Päivä ja kello: Tiistaisin klo 10.30,  8.2 – 15.3.2022

Harjoituskerran kesto: 45-50min

Kurssimaksu: 130,00 € (6 harjoituskertaa neljän äidin pienryhmässä)

Ilmoittautuminen: 24.1.2022 mennessä sähköpostitse osoitteeseen ftanniinasivonen@gmail.com

Maksuvälineiksi pienryhmäkursseille käyvät liikunta- ja virike-edut seuraavilta toimijoilta: Smartum, Edenred, ePassi ja Eazybreak.

Palaudu raskaudesta ja synnytyksestä – Järvenpään opisto TÄYNNÄ

Palaudu raskaudesta ja synnytyksestä – kurssille ovat tervetulleita vastikään äidiksi tulleet synnytystavasta riippumatta sekä noin alle 6kk ikäiset vauvat. Kurssin tavoitteena on löytää yhteys ja voima keskivartaloon sekä lantion alueen lihaksistoon koko kehon lihaksiston hyvinvointi huomioiden. Opit kurssilla, kuinka vatsaontelon paineensäätely vaikuttaa lantionpohjan kannatukseen sekä keskivartalon lihaksiston voimantuottoon. Saat luottamusta ja rohkeutta käyttää jälleen kehoasi monipuolisesti. Lihasvoimaharjoittelun tukena tunteihimme sisältyy myös lempeää liikkuvuusharjoittelua.

Opetuspaikka: Liikuntakeskus Piironen Lukionkatu 3 Järvenpää

Kevätlukukausi: 12.1.2021 – 20.4.2022

Päivä ja kello: Keskiviikkoisin klo 10 – 11 sali 1

Kurssimaksu: 68,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 10.8.2021 11.00

Treenaa taaperon kanssa – online kurssi

Kurssi on suunnattu 1-3 vuotiaiden lasten äideille tuomaan kipinää ja ideoita lihasvoimaharjoitteluun kotona. Kurssi sisältää koko kehoon kohdistuvaa toiminnallista lihasvoimaharjoittelua ottaen huomioon erilaiset palautumisen vaiheet raskaudesta ja synnytyksestä sekä osallistujien aiemman kokemuksen lihasvoimaharjoittelusta. Saat harjoitteisiin aina kevyemmän ja haastavamman vaihtoehdon oman kuntosi mukaan. Tavoitteenamme on nousujohteinen voimatreeni eli ohjaan ja kannustan sinua haastamaan itseäsi kurssin edetessä.

Olen valinnut kurssille useita harjoitteita, joihin äidin touhukas jumppakaveri voi halutessaan osallistua tuoden äidin treeniin vastusta, naurua, haasteita tasapainon säilyttämiseen sekä ennen kaikkea yhteistä tekemistä sinulle ja lapsellesi kotipäiviin.

Taaperoilla on toki vahva tahto, joka ei välttämättä ole samansuuntainen äidin kanssa, joten varaudu kurssille joka tapauksessa seuraavin harjoitusvälinein: kahvakuula (joka saa painaa harjoittelutaustastasi riippuen16-30kg), yksi käsipainopari (2-4kg) ja vastuskuminauha (joko pitkä tai lyhyt lenkin muotoinen ns. miniband). Tarkoitus on, että voit osallistua treeneihin myös itseksesi jos haluat.

Jos raskaudesta ja synnytyksestä palautumiseesi on liittynyt haasteita, kuten voimakasta paineen tunnetta lantionpohjan alueella, hankalaa virtsan tai ulosteen karkailua tai merkittäviä keskivartalonhallinnan haasteita, suosittelen lämpimästi käyntiä äitiysfysioterapeutin vastaanotolla ennen kurssille osallistumista, jotta saat yksilöllistä ohjausta kehosi toiminnan hahmottamiseen ja harjoitetekniikoihin. Liikkuminen ja lihasvoimaharjoittelu eivät aiheuta peruuttamatonta vahinkoa kehollesi, vaikka edellä mainitut oireet olisivat tuttuja. Tavoitteena kuitenkin on, että harjoittelu olisi mahdollisimman tuloksellista eli toivon harjoitteiden löytävän kohteeseensa tehokkaasti. Selkä tai nivelkivut eivät ole este harjoittelulle.

 

Kurssi toteutuu Zoom-yhteyden välityksellä kuuden viikon ajan perjantaisin 4.2.2022 alkaen klo 10. Treenin kesto on 40min. Saat tallennelinkin sähköpostiisi treenin jälkeen ja tallennelinkit toimivat kurssin ajan. Tallenteen avulla saat viikkoosi myös toisen treenikerran, jota suosittelen lämpimästi. Kurssin hinta on 70€. Maksuvälineeksi kurssille käyvät liikunta- ja virike-edut seuraavilta toimijoilta: Smartum, Edenred, ePassi ja Eazybreak.

Ilmoittaudu kurssille lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: ftanniinasivonen@gmail.com

Haluatko tietää lisää ryhmistä?